Aanmelding en plaatsing

Wat leuk dat je interesse hebt in het Fons! Kijk hieronder bij het leerjaar waarvoor je je wilt aanmelden voor jouw verdere stappen.

Brugklas

Groep 8-leerlingen die geplaatst zijn bij het Fons

Van harte gefeliciteerd, en van harte welkom! We kijken er enorm naar uit om jou na de zomer te mogen verwelkomen als onze kersverse brugklasleerling. Houd in de tussentijd je mail (of die van je ouders/verzorgers) goed in de gaten, voor verder informatie.

Groep 8-leerlingen die niet geplaatst zijn bij het Fons

Als je het liefst naar het Fons had gewild maar helaas niet bij ons geplaatst bent, begrijpen we natuurlijk dat je teleurstelling groot is. We kunnen je echter geen plek meer bieden; onze brugklassen voor komend schooljaar zitten meer dan vol. Het goede nieuws is dat we zeker weten dat je het helemaal naar je zin gaat hebben op de school waar je geplaatst bent. Echt waar. En wij wensen je daar een hele fijne tijd toe!

Groep 7-leerlingen (en jonger) die interesse hebben in het Fons

Wat leuk dat je interesse hebt in het Fons! Kom vooral langs op onze kennismakingsdagen in januari/februari, om een nog beter beeld te krijgen van onze school. Wij volgen de in Amsterdam geldende kernprocedure voor aanname.

2havo, 2vwo, 3havo, 3vwo, 4havo (na 3havo), 4vwo, of 5vwo (na 4vwo)

Wat leuk dat je interesse hebt (uw kind interesse heeft) in het Fons! Er hebben dit schooljaar echter al zoveel leerlingen zich aangemeld voor instroom in hogere leerjaren, dat we geen nieuwe verzoeken meer in behandeling kunnen nemen. We vinden het erg jammer je te moeten teleurstellen, en wensen je veel succes bij het zoeken van een andere school.

4havo (na vmbo-T-eindexamen)

Wat leuk dat je interesse hebt (uw kind interesse heeft) in het Fons! Er hebben dit schooljaar echter al zoveel leerlingen zich aangemeld voor instroom in hogere leerjaren, dat we geen nieuwe verzoeken meer in behandeling kunnen nemen. We vinden het erg jammer je te moeten teleurstellen, en wensen je veel succes bij het zoeken van een andere school.

5havo, 5vwo (na havo-eindexamen) of 6vwo

Na je havo-eindexamen doorstromen naar 5vwo is helaas bij ons niet mogelijk; het aantal leerlingen dat intern doorstroomt volgens deze route heeft voorrang, en is altijd te hoog om daarnaast ook externe leerlingen toe te kunnen laten. Ook instromen in 5havo of 6vwo (de eindexamenjaren) is bij ons helaas niet mogelijk.