Leerlingambassadeurs

Je hebt ze misschien al voorbij zien komen in de Fons-voorlichtingsfilm: onze leerlingambassadeurs! Enthousiaste FonsVitae-ers uit verschillende leerjaren, die hun liefde voor het Fons graag met je delen en openstaan voor al je vragen. Aangenaam!

Chloé (brugklas)

Waarom heb je voor het Fons gekozen?

Ik heb voor het Fons gekozen, omdat het mij een hele leuke school leek. Dat is het natuurlijk ook!

Wat zijn je favoriete vakken?

Gym, omdat ik dan al mijn energie kwijt kan; levensbeschouwing, want je wordt steeds aan het denken gezet; en wiskunde, omdat ik ervan houd moeilijke sommen en berekeningen op te lossen.

Wat zijn je favoriete schoolruimtes?

In de pauze zit ik het liefst met mijn vriendinnen op de 1e verdieping bij de zitzakken en we hebben het daar altijd gezellig. Natuurlijk heeft de school meer leuke plekken, maar die ontdek je zelf als je bij ons op school komt.

Riley (brugklas)

Waarom heb je voor het Fons gekozen?

Omdat er een fijne sfeer hangt, iedereen kan gewoon lekker hun ding doen zonder daar raar op aangekeken te worden. Ook krijg je de kans om het eerste jaar gymnasium (Latijn en Grieks) te doen, en het evt. in de tweede te laten vallen (als het bijv. je andere cijfers belemmert, je het niet meer leuk vindt, dat het voor teveel druk zorgt enz.). Ook ben ik er achtergekomen dat eigenlijk vrijwel alle docenten erg aardig zijn en de leerlingen echt proberen te helpen om het beste uit zich zelf te halen. En de leerlingen goed begeleiden.

Wat zijn je favoriete vakken?

Mijn favoriete schoolvak is mentorles, omdat je dan praat over hoe het de afgelopen tijd is gegaan. Wat jou of wat er in het algemeen dwarszit. Je gaat eigenlijk gewoon evalueren hoe het met jou en je klas gaat, wat er al goed gaat en wat er nog beter kan. Ook kun je hulp krijgen met hoe je bijv. moet leren voor toetsen. Maar als ik zou moeten kiezen voor een echt schoolvak zou ik kiezen voor levensbeschouwing, omdat je bij dit vak diep in interessante onderwerpen duikt. Ook vind ik Latijn een interessant vak, waarbij je veel leert.

Wat zijn je favoriete schoolruimtes?

De leukste plek op school vind ik de zitzakken, omdat je daar in de pauze lekker kan relaxen. En je zit dicht bij de studiezaal, dus zou je ook altijd nog kunnen leren. Het is er ook wat rustiger dan bijv. de kantine. En ze zitten natuurlijk ook gewoon lekker dat is het belangrijkste.

Ties (brugklas)

Waarom heb je voor het Fons gekozen?

Ik heb voor het Fons Vitae gekozen omdat ik de sfeer op school meteen erg fijn vond. Het is een supermooie school met leuke en enthousiaste kinderen en leraren. Naast de gewone vakken kun je op het Fons ook allerlei keuzemodules volgen, bijvoorbeeld over techniek. Dat sprak mij erg aan.

Wat zijn je favoriete vakken?

Ik vind de meeste vakken op school leuk en interessant, maar mijn lievelingsvakken zijn wiskunde, biologie, aardrijkskunde, geschiedenis en gym. Wiskunde vind ik leuk omdat ik erg van rekenen en puzzels houd. Biologie en aardrijkskunde vind ik interessant omdat je daar veel over de natuur en de aarde leert en geschiedenis omdat ik graag wil weten hoe het vroeger ging. Doordat ik veel sport is gym ook altijd leuk.

Wat zijn je favoriete schoolruimtes?

De kantine en het schoolplein zijn mijn favoriete ruimtes op school. Daar ben ik in de pauzes met mijn vrienden en dat is altijd supergezellig.

Mimi (klas 3)

Waarom heb je voor het Fons gekozen?

Ik vind het Fons een hele leuke school omdat er altijd een hele fijne, relaxte sfeer hangt. De docenten denken met je mee en geven over het algemeen leuke lessen. Ook vind ik het nieuwe gebouw heel mooi: de mix van het oude klassieke gebouw en het nieuwe met veel glas en licht.

Wat zijn je favoriete vakken?

Mijn favoriete schoolvakken zijn denk ik Nederlands en geschiedenis. Bij Nederlands lezen we veel en moeten we vaak verhalen schrijven over onderwerpen die we zelf mogen kiezen. En ik hou van lezen en schrijven. Dus daarom vind ik Nederlands leuk. Ik hou van de verhalen bij geschiedenis, en we hebben altijd leuke projecten. Vaak gaan we ook films kijken in de lessen, of een strip maken waar je dan een cijfer voor krijgt.

Wat zijn je favoriete schoolruimtes?

Ik heb niet echt een favoriete plek in het gebouw. Maar ik vind de lokalen op de 3e en 4e verdieping heel mooi, omdat de muren daar van glas zijn en je zo uitkijkt over Amsterdam. Ook vind ik het altijd fijn om in de studiezaal nog even te leren tijdens een tussenuur.

Juliaan (klas 5)

Waarom heb je voor het Fons gekozen?

Ik heb voornamelijk voor het Fons gekozen vanwege de sfeer die er is het moment dat je de deuren binnenkomt. Een voor mij warmhartige indruk. Iets dat ik als hoogbegaafde leerling ook nodig had. Fijn vond ik daarom ook dat er op het Fons Vitae veel maatwerk wordt aangeboden. Voornamelijk aan de sociale ondersteuning en intellectuele uitdaging heb ik veel gehad. Het heeft me echt de persoon gemaakt die ik nu ben. Nu ben ik, als voorzitter van de Leerlingenraad, iedere dag bezig om het Fons voor de volgende groep leerlingen net zo leuk te maken als het voor mij was!

Heb je een vraag of opmerking voor één (of meer) van onze leerlingambassadeurs? Mail hen dan via [email protected], voor eerlijk antwoord!